недеља, 11. новембар 2012.

Jezik ruku

U svim kulturama urođeni su određeni položaji ruku –Healing Mantra: OM Mani Padme Hum ((432Hz)) Koristimo ga i danas. Svi znamo da stisak ruku dve osobe znači prijateljstvo, mir i pozdrav. Pljesak ruku znak je odobravanja, podrške. Upereni kažiprst upozorava i pokazuje na nešto, podignuta ruka sa otvorenim dlanom znak je da trebate stati….
 Indijanci su najpoznatiji po komunikaciji rukama. Prvi doseljenici u Ameriku su smatrali da Indijanci zapravo ne znaju komunicirati rečima, no oni su iz nepoverenja i opreza prema došljacima koristili komujnikaciju rukama, koju doseljenici nisu razumeli. Ključnu ulogu su upravo oni odigrali u radu na komunikaciji sa decom oštećenoga sluha.Najbolji program praktikovanja mudri je tzv. ZLATNE TRI MUDRE, što znači da u “paketu” radimo svakodnevno tri mudre. Najpre odradimo mudru koja će pomoći da se nečega rešimo, zatim radimo mudru koja donosi promene, isceljenje, stavlja nešto u pokret i donosi rešenje. treća mudra pomaže da neđete i postignete novo, nađete rešenje za onakva događanja kakva želite da se dogode u budućnosti ( mudre birate shodno svojim problemima i željama).
 Najbolje je praktikovati MUDRU tako da sednete u udoban položaj, sa nogama u ravni sa podom, da lagano i ritmički duboko udišete i izdišete sa kraćim pauzama između udaha i izdaha.
 Ponekad ćete se naći u situaciji da niste u mogućnosti da se opustite, moguće da ćete se naći na nekom skupu, na ulici i sl. Zavisno o prilici, mudre se mogu raditi u šetnji, na sastanku, dok gledate program na televiziji. Vežbe radite mirno, bez napetosti mišića.
 Praktikovanje mudri donosi olakšanje već prvi dan, a neke donose olakšanje trenutno. Za iceljenje neke bolesti ili težeg problema treba duze vremena praktikovati mudre.
 Kada radimo bilo koju mudru, dobro je misli usmeriti na onaj zdravstveni problem ili situciju za koju radimo mudru. Ako je u pitanju bolest dobro je zamisliti da ste zdravi. Ako želite ispuniti neku želju ili rešiti kakav prolem treba misli uputiti u tom smeru.
 Ako niste u mogućnoti naći mirno mesto, opustiti se, složite prste u MUDRU, delovaće. --------->

Нема коментара:

Постави коментар